יורם קראוס על הקשר בין הצלחה בעסקים לטיפוס הרים

June 19 2023Cfao

יורם קראוס: הקשר בין טיפוס הרים ליזמות עסקית

היזם ואיש עסקים יורם קראוס עוסק בספורט אקסטרים. במאמר זה תמצאו את הקשר ביניהם. לטיפוס הרים וליזמות עסקית יש הרבה מן המשותף, מסביר יורם קראוס. שניהם דורשים חזון ומטרה חזקים כדי לדחוף קדימה. שניהם יכולים להיות מסוכנים, ולשניהם יש שיעור גבוה של כישלון.

יורם קראוס הוא יזם נדל”ן וחברות הייטק בתחום הבינה מלאכותית והתעופה. הוא מייסד ומנכ”ל SMS ניהול פרויקטים. בעל ניסיון רב שנים ניהול וביצוע פרויקטים. בנוסף, מחבר יורם קראוס את עולם הטיפוס הרים לעולם העיסקי. רואה קשר ישיר בין הרצון לכבוש פסגות לתהליכים שמביאים אותך לפסגה והצלחה בעסקים .

מה הקשר בין טיפוס הרים ליזמות עסקית?

יש מעט מקום לטעויות. טעות אחת ואתה מחוץ למשחק. למרבה המזל, יזמים יכולים ללמוד מהטעויות של מטפסי הרים.

יזמות חברה גדולה

אנשים טיפסו על הרים לאורך ההיסטוריה מסיבות רוחניות ואסטרטגיות, לצורך חיפוש וציד, סקר, ופשוט מתוך סקרנות. כיום, טיפוס הרים הוא פעילות פנאי ופנאי פופולרית, כאשר הפסגה הגבוהה ביותר, Chomolungma (הר האוורסט), מושכת אליה אלפי מטפסים מדי שנה.

אדם יכול להפוך למטפס מקצועי ולהרוויח כסף עבור מאמציו, מה שדומה לאופן שבו חלק מהיזמים מקימים חברות עם הון מקרנות סיכון. אבל הסיכונים גדולים הרבה יותר עבור מטפסי הרים; אם הם עושים טעויות, הם מסכנים חיים ואיברים.

טיפוס לא מתאים לכל אחד. למעשה, יותר אנשים מתים במהלך הירידה מאשר בעלייה. כדי להצליח, לא מספיק להיות חזק או מהיר; אתה צריך קבלת החלטות טובה ותחושת ענווה. גם עם התכונות הללו, הצלחה לא מבטיחה שתגיעו לפסגה. מנהיגים עסקיים, כמו מטפסי הרים, צריכים להכיר בכך שהם עלולים להיכשל. וכשהם עושים זאת, הם צריכים ללמוד להתייחס לחוויה כאל אודיסיאה, וליהנות מהסיפורים שהם והצוותים שלהם יוצרים לאורך הדרך.

יורם קראוס. טיפוס הרים. יזמות עסקית

יורם קראוס – יזמות לעסקים קטנים

מטפסי הרים ויזמים מתמודדים שניהם עם מצוקה ואתגרים במרדף אחר ההצלחה. עליהם לעבוד יחד, להחזיק בצוות חזק ולתכנן ולהתכונן לעתיד. זה יעזור להם להימנע מכישלון ולהגיע להצלחה.

יתרה מכך, הם צריכים להכיר את החוזקות, החולשות והאיומים שלהם. זה יעזור להם לקבל החלטות שיבטיחו את שלומם. באופן דומה, יזמים חייבים לנתח את השוק והתחרות כדי למצוא את האסטרטגיות הטובות ביותר להצלחת העסק שלהם.

יזמים שואפים רבים מצאו שטיפוס הרים הוא מגרש אימונים מצוין למנהיגות וניהול. לדוגמה, פרופסור לניהול וורטון מייקל אוזם. הוא מוביל “מסעות מנהיגות” להרי ההימלאיה עם קבוצה של אנשי עסקים. זאת תוך שימוש בניסיונם בהרים כדי ללמד אותם על התכונות הנדרשות להובלת משלחות וחברות. שיעורים אלה כוללים ברור לגבי החזון שלך, בחירת צוות שחולק את התשוקה שלך וגישה של אף פעם אל תמות.

יזמות חברתית

בין אם הם עולים על הר או פותחים עסק, יזמים ומטפסי הרים מתמודדים עם מאמצים מסוכנים. הם דוחפים את עצמם עד הקצה. הם גם מבינים שעבודת צוות היא המפתח.

כמו בעלי עסקים, גם מטפסי הרים מסתמכים על חברי הצוות שיעזרו להם במשימות כמו תיקון חבלים או נשיאת עומס הציוד. הם חייבים להכיר זה את נקודות החוזק והחולשה של זה ולהיות מסוגלים לעבוד יחד בצורה מלוכדת.

גריר ועמיתיה בחנו מאגר מידע של מטפסים ובחנו את הצלחתם בפסגה לצד התדירות שבה המשלחות שלהם נתקלו במוות של מטפסים. הם התאימו את זה עם המגוון של הלאומים של כל קבוצה והערכה עד כמה התרבות של קבוצה נתונה הדגישה מנטליות קולקטיבית.

כמו בגידול עסק, מי שמחפש לפסגת האוורסט צריך להיות סבלני ולקחת את זה צעד אחר צעד. מי שמנסה ללכת מהר מדי עלול ליפול בצד הדרך. זה לקח שנראה שאפילו מנהיגים עסקיים רבים החמיצו, כפי שמעיד הכישלון של יוזמת “5 אחוז עד 2025” של SAP.

חדשנות יזמות

טיפוס הרים הוא גם ספורט אתגרי וגם פעילות מסכנת. טעות אחת ואתה אינך. זה אותו דבר בעסקים, ויזמים חייבים לשרוד מצוקה ואתגרים כדי לעשות את זה. כמו מטפסי הרים, גם בעלי עסקים חייבים להיות בעלי תחושה חזקה של עבודת צוות.

כאשר מסילות הברזל פתחו את ההרים המערביים לחקר, טיפוס הרים החל לגדול בפופולריות. ספרו של Jon Krakauer “Into Thin Air” משנת 1997. על מותם של שתי קבוצות תיירות הרפתקאות בהר האוורסט ב-1996. הביא את טיפוס ההרים לתשומת לב לאומית והביא לתקופה של מסחור מהיר וצמיחה של הספורט.

יש הרבה שאנחנו יכולים ללמוד מניסיונם של מטפסי הרים. יזמים צריכים לשים לב ולהיזהר לא להרחיב יתר על המידה את המשאבים שלהם. ההגעה לפסגת ההר או לפסגת השוק אינה פשוטה ודורשת תוכנית מוצקה.

#טיפוס הרים
#יורם קראוס
#יזמות עסקית
Share: